Mit főzzek ma ebédre?

Gyorsan és könnyen elkészíthető ételek.

Egyszerűen, finomat?!

A könnyű, nyári saláták elkészítésének csak a képzelet és a hűtőben található nyersanyagok szabnak határt. Nincs a hűtőben semmi? Akkor irány a bolt. Javasolnék egy zöldségest és egy jó hentest, de sajnos náluk inkább reggelente van friss és szép árú. Menjünk inkább multiba? Ha későn kapcsolt, hogy ma este is enni kellene, akkor más megoldás nem maradt. Ott amúgy is minden megtalálható. Vagy nem! Fő az alkalmazkodás. Mármint a bolt kinálta "portékához".Csak bátran! A legjobban sikerült ételek sokszor a kreatív ötletek alapján születtek, születnek. Így állt össze a következő saláta recept is, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend már nem csak körünkben.


Bélszín saláta (4 főre)

Raguhoz:

60 dkg Bélszín
250 ml szójaszósz (Heinz)
1 tubus mustár
1 csipet só
0,5 dl olivaolaj

Salátához:

1 fej jégsaláta
1 fej radichio (kisebb fej)
3 db kaliforniai paprika (különböző színüek)
20 dkg koktélparadicsom v. sima paradicsom

Öntethez:

1 kis üveg dijoni mustár (nem magos)
1,5 dl olivaolaj (extra szűz)

A bélszínt nagyon vékony  (kb. 0,5 cm széles és 5-6 cm hosszú) csíkokra vágjuk, megsózzuk, majd összeforgatjuk mustárral és 1 dl oliva olajjal. Félre tesszük! Nem árt neki, ha egy napig állni hagyjuk, de frissen is finom.

Közben megcsináljuk az öntetet. A dijoni mustárt keverőtálba tesszük és az olivaolajat habverővel vagy fakanállal vékonyan hozzá keverjük. 10 percig állni hagyjuk.

Addig megcsináljuk a saláta részt. A jégsalátát és a radichio-t félbe vágjuk és a torzsáját eltávolítjuk. A félbe vágott fejeket a sima oldalával lefelé fordítjuk és hosszában kb. 1 cm vastagon felszeleteljük, majd keresztben félbe vagy negyedbe daraboljuk. Így vékony csíkokat kapunk. Egy nagyobb méretű tálba tesszük. A kaliforniai paprikák csumáját eltávolítjuk, félbe vágjuk majd a feleket is szintén félbe. Az így kapott negyedeket a saláta mintájára felcsíkozzuk. A koktélparadicsomokat egyszerűen félbe vágjuk, majd a paprika csíkokkal együtt a salátához keverjük. Az összeérett öntetet ráöntjük és összeforgatjuk.

Jöhet a ragu. Serpenyőben felhevítünk 0,5 dl olivaolajat és a tökmagot megpirítjuk benne és a már összekevert salátához öntjük. A bélszín csíkokat ugyanebben a serpenyőben közepes lángon lepirítjuk. Ízlés szerint „medium” közepesen vagy jól átsütve. Ha elkészült akkor hozzáöntjük a szójaszószt és beforraljuk addig, míg szaftos lesz.


Tálalás: Az összekevert salátát tányérra halmozzuk és a tetejére öntjük a forró ragut.

Díszíthetjük narancs cikkel.

Azonnal fogyasszuk!


Jó étvágyat kívánok!



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 25
Össz.: 7 316

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták, könnyű ételek
Mit főzzek ma ebédre? - © 2008 - 2024 - zsivi.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »